26 iul. 2011

Vegeta naturala


Am incercat varianta cu sare, dar nu se pastreaza asa de bine, chiar daca am tinut-o la frigider. 
Sare in plus nu adaug, pt ca mi-ar sara mancarurile prea tare si nu e sanatos.
Asa ca imi voi pastra legumele tocate la congelator in cutie de plastic sau oala, ca sa pot desprinde cu cutitul cate putin, in functie de cat am nevoie, pentru ciorbe si alte mancaruri.


Vegeta de casa, simpla: legumele date prin masina de tocat si sarate.

500 g morcov
300 g telina
100 g patrunjel
150 g ardei verde gras
140 g gogosari
20 g frunze de telina
10 g frunze de patrunjel
175 g sare (14 % din cantintatea de legume)(aici: 1220g x 0.14= 171 g sare)

Legumele se cantaresc dupa curatare de coaja si seminte. Cantitatile sunt aproximative. Puteti pune mai mult sau mai putin din fiecare, in functie de gust.

Legumele se dau prin masina de tocat. Se adauga sarea si se omogenizeaza bine cu mainile. Se lasa 30 min si se pun in borcane (mi-au iesit 3, de 720, 370 si 280 ml).
Se pastreaza la frigider

Cand adaugati vegeta in mancaruri, nu mai adaugati sare! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu