25 iul. 2011

Mancare de fasole pastai


(3 portii)

2 cepe medii, tocate
2 morcovi mici, rondele
1 ardei verde, tocat mic
ca. 500 g fasole pastai, curatata si taiata
2 rosii medii, decojite si tocate mic
2 catei de usturoi, tocati fin
2 lg marar verde, tocat
3 lg ulei de fl-s presat la rece

1. Caleste ceapa, morcovul si ardeiul in 50 ml apa ca. 5 min, la foc mediu, amestecand des.
2. Adauga fasolea si ca. 800 ml apa clocotita. Lasa sa fiarba fara capac 15 min, amestecand ocazional.
3. Adauga rosiile si mai lasa sa fiarba 10 min.
4. Stinge focul si adauga usturoiul, mararul si uleiul.

Reteta din “Secretele sanatatii”, de Dr. Radu Pop, Farm. Elena Pop, Dr. Cornelia Radulovici, Nadia Pop.


Am servit cu mei si Salata simpla de macris

Mai jos o alta reteta mai simpla:


2 cepe mari, tocate
1 ardei verde, tocat
1 kg fasole pastai, taiata bucati de ca. 2-3 cm
1-2 lg-te cimbru uscat + 1 foaie dafin
sare
3-4 rosii, tocate mic
1 lg otet de vin alb

1. Am calit ceapa si ardeiul in 3-4 lg ulei, amestecand des.
2. Am adaugat fasolea, cimbrul, foaia de dafin rupta in 2-3 buc, sarea si  ca. 1,5 l apa fierbinte (cat sa acopere legumele) si am fiert la foc mic-mediu, fara capac, amestecand ocazional, pana e aproape fiarta fasolea.
3. Am adaugat rosiile si am mai fiert ca. 7 min.
4. Am stins focul, am mai sarat dupa gust si am adaugat otetul.


aici mai putin lichida mancarea.
ceapa pestisori + fasole pastai + rosii + cimbru.
Fasolea fiarta la aburi,
apoi adaugate toate intr-o oala si fierte cateva min cu capac.

simplu: fasolea pastai fiarta la aburi
mustar, rosie, paina integrala
(painea se poate praji si rupe in bucati si
se pot amesteca toate ca intr-o salata)
fasole păstăi (fiarta, de la borcan) + rosii + usturoi


ulei + putina apa + ceapa + morcov + ardei + sare
- am fiert cu capac, amestecand ocazional
+ suc de rosii + ardei iute
+ cimbru + busuioc (uscat) + putin piper negru
- am mai fiert 5 min
+ fasole verde (fiarta)
- am mai fiert 1 min
Am servit cu paine multicereale, fistic (copt si sarat)
castravete si ridiche.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu