14 iul. 2011

Pizza cu cartofi si usturoi


Pentru aluat: (2 pizza)
250 g faina alba
250 g faina integrala
1 priza sare
1 priza zahar
1 pliculet drojdie uscata
250 ml apa calduta

1. Amesteca intr-un bol fainurile. Adauga sare, zahar, drojdie, amesteca totul cu o furculita.
2. Fa o gaura in mijloc si adauga apa treptat amestecand cu o furculita. Framanta cu mana pe o suprafata presarata cu faina alba.
3. Lasa la dospit acoperit cu un prosop pt cel putin 30 min pana la 1 ora.

Preincalzeste cuptorul la foc mediu-iute.

Pentru topping: (1 pizza)
3 cartofi medii,  taiati felii subtiri  (eu am avut rosii)
7 catei de usturoi, presati (medii ca marime...asa sunt cei romanesti)
1 lg ulei de fl-s presat la rece
2 lg din apa in care au fiert cartofii
1/4 lg-ta sare

1. Pune cartofii intr-un vas pe foc. Toarna apa clocotita. Acopera si fierbe 5 min, nu mai mult. Strecoara.
2. Intinde jumatate din aluatul de mai sus si pune-l intr-o tava unsa cu ulei. 
3. Aseaza cartofii si toarna cu o lingurita mujdeiul de usturoi facut din restul ingredientelelor.
4. Da la cuptor pt 12-15 min. Cand se mai raceste putin, presara patrunjel proaspat tocat.

   Merge bine cu rosii, salata de vinete.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu