4 iul. 2011

Spaghette ulei-usturoi-ardei iute


Reteta simpla din "bucataria saraca" ("cucina povera")  , de la ţară, a italienilor. 
La o emisiune despre longevitatea dintr-un satuc italian, un batranel zicea ca a mancat carne rar si ca isi prepara des paste, ca de ex: "Spaghetti all'aglio e peperoncino".

in tigaie: ulei + usturoi (tocat marunt) + ardei iute (tocat fin)
- caleste 30 sec, amestecand 
(dc folosesti fulgi de chili, adauga putin din apa in care fierb spaghetele
si lasa la fiert 1-2 min)
+ spaghete (fierte)

Dc vrei mai picant, adauga la final + usturoi presat + piper Cayenne.

in tigaie: ulei + usturoi presat + piper Cayenne
+ suc de rosii concentrat + oregano
- am infierbantat, dar nu am fiert
+ spaghetele integrale (fierte)
Am servit cu castravete murat.

Aici am pus peste spaghete:
+ tahini (cu sare si chimen)
+  hrean razalit.
Am serivit cu varza murata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu