31 iul. 2011

Chutney cu mere de vara



300 g mere de vara
300 g ceapa
300 g ardei verde gras
300 g rosii (nu trebuie decojite decat daca doriti)
50 ml otet de vin (eu am pus 100 ml si a iesit foarte otetat)


Toaca legumele, pune-le intr-o oala, toarna otetul si fierbe la foc mic 25 min, amestecand tot la 3-5 minute.
Pune cat e fierbinte in borcane infierbantate in cuptor (pt sterilizare), apoi sub paturi sa se raceasca treptat.


Se poate face cantitate mai mica si servi in urmatoarele zile, pastrat la frigider.


Mie mi-a iesit foarte otetat; am servit putin pe paine neagra cu seminte..mi-a placut.
Am vazut reteta la o emisiune despre bucataria unui restaurant..doar ca nu s-au dat cantitatile exacte; si nici nu stiu daca sta asa pe iarna. Dar va voi anunta peste cateva luni :-)
Ingredientele erau: ceapa, ardei galben, rosii, otet balsamic alb. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu