29 iul. 2011

Strudel cu mere si stafide


O prajitura cu mere de vara, de post, cu stafide in loc de zahar (se foloseste doar pentru pudrat daca se doreste)

133 g faina integrala, plus inca putina pentru intins aluatul
1 varf cutit mic de sare
1 lg ulei
80 ml apa calduta
15 g ulei caldut, pt uns foaia de aluat
3-4 mere, razalite mare (am folosit mere de vara; am cantarit 210 g pulpa razalita)
60 g stafide

1. Preincalzeste cuptorul la foc mijlociu.
2. Intr-un bol pune faina, sarea, uleiul si adauga apa treptat, amestecand cu o furculita.
    Framanta apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare.
    Pune aluatul pe o farfurie presarata cu faina; peste el pune, ca un capac, o oala incalzita in cuptor. Lasa sa stea 30 min.
3. Intre timp pregateste si razaleste merele.
4. Presara faina multa pe o suprafata si intinde aluatul. Adauga faina in timp ce il intinzi, sub foaia de aluat, pentru a nu se lipi (eu nu am pus destula si s-a lipit putin, dar l-am rulat ajutandu-ma cu un cutit)
5. Unge cu ulei aluatul intins, pune merele si presara stafidele.
6. Ruleaza si pune in tava. Da la cuptor pentru 20-25 min.
    Pudreaza cu zahar pudra, daca doresti.

Reteta din "Retete pentru sanatatea noastra", de Elena Pridie.

Dupa ce a stat ca. 23 min la cuptor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu