23 iul. 2011

Placinta cu varza calita



(2 placinte)

Aluat:
¼ cub drojdie
1 priza zahar
18 lg apa calduta
13-14 lg faina alba
2 lg tarate ( Comlpex de tarate – grau, orz, secara - de Solaris)
2 lg germeni de grau

Varza calita:
2 lg ulei de fl-s presat la rece
½ varza mica, razalita
1 ceapa mica, tocata
1 priza sare
Piper negru proaspat macinat

1. Pune in apa zaharul si drojdia si lasa 10 min.
2. Intr-un bol adauga faina, taratele si germenii (eu nu am mai avut faina integrala si atunci am imbogatit faina alba cu tarate si germeni, pentru fibre si vitamine)
    Amesteca cu o furculita si adauga apa cu drojdie. Framanta, adaugand apa (daca e prea tare) sau faina (daca e lipicios). Lasa la dospit acoperit 30 min - 1 h.
3. Intr-o oala caleste in ulei ceapa si varza, ca. 10 min, amestecand continuu.      
    Asezoneaza cu sare si piper.
4. Intinde cu degetele jumatate din aluat pe o suprafata unsa cu ulei. Pune ½ din varza. Inchide aluatul, aducand marginile catre centru, lipeste aluatul cu degetele, apoi aplatizeaza. Daca se fac gauri (sa nu fie prea mari), lasa asa sau incearca sa le inchizi.
6. Coace placinta intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Am servit cu Pasta de dovlecel, Hrean in otet si marar proaspat, tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu