4 iul. 2011

Prajitura simpla cu nuca


100 g faina integrala de grau
50 g zahar
50 g nuca, tocata mic
1 lg-ta cafea ness (opt)
1 lg-ta rasa praf de copt
2 oua mici
50 ml ulei de fl-s presat la rece

1. Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se unge si se presara faina intr-o forma.
2. Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol.
3. In alt bol se bat putin ouale cu un tel.
4. Se toarna ouale si uleiul peste amestecul de faina. Se omogenizeaza compozitia.
5. Se toarna in forma si se da la cuptor ca. 35 min. Se testeaza cu o scobitoare.
6. Pt ca nu e asa de dulce, se presara zahar pudra.

Se pot adauga si 2-3 lg stafide. Se serveste cu ceai indulcit cu miere.

Pt ca e prea simpla, am facut o alta reteta, cu faina de ovaz si stafide, iar deasupra crema de nuci cu miere. Recomand si la prajitura de mai sus o crema dulce.




2 oua mici se freaca cu 
3 linguri zahar si cu
3 lg ulei sau unt. Se adauga  urmatoarele ingrediente amestecate intr-un bol:
4 lg faina (eu am pus aici alba, dar mai bine 2 lg alba si 2 lg neagra)
2 lg faina de ovaz (2 lg fulgii de ovaz  mixati in rasnita electrica)
1/2 lg-ta praf de copt
3 lg nuca
2 lg stafide
Se amesteca bine toate.
Am copt in forma de silicon la foc mic-mediu ca. 25 min, pana a trecut de testul scobitorii.


Crema de nuci da savoare prajiturii:
1 cana nuca macinata
3 lg miere rapita cristalizata (alba)
coaja de la 1/2 lamaie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu