27 iul. 2011

Briose cu afine si scortisoara


150 g faina integrala
150 g faina alba
1 lg-ta praf de copt
 2 lg-te scortisoara
125 g zahar + 12 g pentru presarat inainte de a da la cuptor
200 g afine
250 ml lapte
2 oua

1. Preincalzeste cuptorul la 200 C.
2. Amesteca intr-un bol cu  furculita fainurile, praful de copt si scortisoara.
3. Adauga 125 g zahar, amesteca cu furculita, apoi afinele, amesteca usor.
4. Bateti putin laptele cu ouale. Adauga la ingredientele uscate. Omogenizeaza bine cu furculita.
5. Toarna intr-o tava pt briose, in prelabil unsa cu ulei si presarata cu faina.
    Presara  12 g zahar. (Daca nu iti par destul de dulci, poti presara cand se racesc   putin zahar pudra)
6. Da la cuptor pt 30 min. (Eu le-am lasat ca. 25 min si ar mai fi putut sta putin)
    Desprinde-le de pe margini si scoate-le cu ajutorul unui cutit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu