23 iul. 2011

Prajitura cu crema de curmale


250 g, curmale cu samburi, dupa indepartarea samburilor raman ca. 240 g
10 g stafide
200 g faina integrala
50 g faina alba
1 lg-ta rasa praf de copt
170 g zahar
125 g unt, la temp camerei
½ lg-ta scortisoara
2 lg fulgi de ovaz
1 ou, batut usor

1. Preincalzeste cuptorul la 180 C / pozitia 4. Unge cu ulei si pudreaza faina intr-o tava de copt.
2. Pune 6 lg de apa clocotita peste curmale si stafide. Lasa acoperit 5 min, apoi mixeaza pana ai o crema nu foarte fina.
3. Pune faina si praful de copt intr-un bol, omogenizeza cu o furculita. Adauga zaharul, mai amesteca putin. Adauga untul si framanta cu mainile pana devine sfaramicios.
4. Pune jumatate din compozitie in alt bol si adauga ovazul, amestecand (o parte din aceasta va fi toppingul peste crema de curmale, din restul am facut mingiute * ).
5. Framanta compozitia din primul bol pana e fina, adauga scortisoara, amesteca cu furculita, adauga oul, amesteca bine cu furculita. 
   Intinde pe fundul tavii, presand uniform.
(e mai lipicios aluatul, dar cu lingura si degetele unse putin cu ulei se intinde mai usor)
6. Intindeti curmalele mixate, apoi presarati o parte din compozitia sfaramicioasa cu ovaz.
7. Coaceti ca. 30-35 min pana e maronie.

* Din restul compozitiei cu ovaz am facut mingiute; le-am copt cu prajitura. Dupa ce s-au racit putin le-am invartit de cateva ori intr-un sirop cu miere facut intr-o cana mica, apoi le-am trecut prin nuca macinata.
Sirop: 3 lg apa
           1 ½ lg miere
            ¼ lg-ta esenta de rom



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu