31 iul. 2011

Chiftelute de dovlecel II - reteta de post (vegana)


ca. 350 dovlecel ( cantarit dupa ce a fost curatat de coaja si seminte), razalit
3 felii mici de paine neagra, inmuiate 1 sec, stoarse si sfaramate
1 ½ lg fulgi de ovaz
½ lg vegeta naturala
½ pahar pesmet
1 ceapa medie, tocata marunt
1 morcov mic-mediu, razalit
1 lg marar verde, tocat

1. Preincalzeste cuptorul la foc mediu.
1. Inabuse ceapa si morcovul in putina apa.
2. Amesteca toate ingredientele si sareaza dupa gust. Mai adauga fulgi de ovaz daca compozitia e prea moale.
3. Da prin pesmet chiftelele, pune pe tava si da la cuptor ca. 17 min, dupa primele 10 min intorcandu-le. Serveste cu

Mujdei verde de usturoi:
3 lg ulei de fl-s presat la rece
3 lg apa
4-5 catei usturoi, presati
1 lg patrunjel verde, tocat

Reteta din “Secretele sanatatii”, de Dr. Radu Pop, Farm. Elena Pop, Dr. Cornelia Radulovici, Nadia Pop.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu