26 iul. 2011

Chiftelute de dovlecel I - reteta de post (vegana)




500 g dovlecel (dupa ce a fost curatat de coaja si pulpa cu seminte), razalit fin
1 ceapa medie, tocata fin
2 catei usturoi medii-mici, tocati fin
2 felii de paine neagra mici, inmuiate 2-3 sec si stoarse
1 lg rasa pesmet
2 lg faina integrala
1 lg marar tocat
½ lg-ta sare

Mujdei verde:
2 catei usturoi medii, presati
3 lg ulei de fl-s presat la rece
1 lg apa
1 lg patrunjel verde, tocat
1 varf cutit sare

1. Amesteca toate ingredientele si fa chiftelute care se coc fara ulei in tigaia acoperita cu capac, cate 2-3 min pe fiecare parte.
2. Cand sunt gata se stropesc cu Mujdei verde.
Nota: compozitia mi-a iesit moale, asa ca puneti painea neinmuiata, ca sa absoarba din apa ce o lasa dovlecelul. Puteti pune mai multa paine sfaramata.

Reteta din “Secretele sanatatii”, de Dr. Radu Pop, Farm. Elena Pop, Dr. Cornelia Radulovici, Nadia Pop.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu