2 nov. 2011

Varza creata si cartofi la cuptor




2 frunze mari varza creata, nervura din mijloc aruncata, taiate feliute 
1 cartof, felii de 0.5 cm
1/2 ceapa mica, pestisori
Solutie de otet:
200 ml apa
2 lg otet de mere
1/2 lg-ta sare
piper negru proaspat macinat

1. Pune in vas varza, ceapa, cartoful. Toarna solutia otetata. Unge cu 1-2 lg ulei. 
2. Pune foaie de Al, facand un sant pe margini, sa se scurga in vas lichidul in urma fierberii.
3. Da la cuptor la foc mic-mediu pt ca. 35 min, ia folia si mai lasa 15 min.

Am servit cu arahide prajite si sarate.
Varza si ceapa se pot taia feliute si mai subtiri, sa fiarba mai bine. 
Varza si ceapa au iesit putin crocante, dar mie imi plac si asa. 
Eventual se poate face mai multa solutie de otet, sa acopere si cartofii (ei oricum s-au fiert la aburi, pt ca am pus folia de Al).
Solutia de otet care a ramas am pus-o intr-un borcan si o tin la frigider. Cu ea pot acri ciorbe sau o pot bea pe langa diverse.