16 nov. 2011

Cina rapida - cu paine neagra si sos de rosii cu fasole Adzuki


1 ceapa mica-medie, tocata
rosii mixate / suc de rosii
busuioc, oregano, cimbru, coriandru macinat (mai putin), 
piper Cayenne / ardei iute  - eu am pus 2 cm dintr-un Ardei iute, murat (vezi reteta aici)
1 catel usturoi, taiat in 2
fasole Adzuki fiarta , cateva linguri

1. Caleste ceapa la foc mic in 1 lg ulei si 1 lg-ta apa, ca. 2 min. 
2. Adauga restul ingredientelor si fierbe fara capac, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa sosul.
3. La final adauga fasolea si mai lasa 1 min.
4. In farfurie am pus paine neagra uscata sau prajita, rupta bucati, si 2 linguri de orez integral (imi ramasesera de alaltaieri). Am adaugat sosul si am servit cu patrunujel verde , usturoi si ardei rosu gras si un fir de ulei de fl-s presat la rece.
    Nu am reusit sa mananc tot, asa ca am pus restul intr-o craticiara pt ziua urmatoare.
    Fasolea Adzuki am cumparat-o odata dintr-un magazin naturist si de atunci, din fiecare recolta, boabele mai mari le plantez la bunica la tara.

Alta cina: paine neagra, rosii cherry, ciuperci marinate (vezi aici), usturoi, marar, ulei