9 nov. 2011

Ciuperci, ceapa, ardei rosu marinate


300 g ciuperci, taiate felii
1 ceapa medie -mica (ca. 70 g), pestisori
1/2 ardei rosu, felii
2 lg ulei 
Solutia otetata:
500 ml apa
50 ml otet de vin alb
1 lg-ta sare
1/2 lg-ta boabe de mustar
1/2 lg-ta boabe piper negru
1/4 lg-ta cimbru uscat

1. Aduci la fierbere Solutia otetata. 
2. Adaugi legumele si fierbi ca. 13 min la foc mic cu capac. Amesteca o data dupa ca. 5 min.
3. Ia de pe foc, ia cu sita legumele si pune intr-un bol. Lasa sa se racoreasca putin. 
4. Adauga uleiul si amesteca. Toarna in borcan si preseaza bine (a incaput aproape tot in borcan de 314 g).  
5. Adauga cateva linguri din lichidul de fierbere pana se umple. Capseaza. 
    Serveste ca atare pe paine neagra sau in salate (de cartofi de ex.)

Eu am pastrat lichidul de fierbere. E bun. Il voi servi la acrit ciorbe sau ca atare pe langa diverse alimente.




Dupa o luna, am servit cu cartofi fierti la aburi si ou fiert.
Se poate adauga o priza mica sare si putin otet de vin alb.