22 aug. 2011

Zacusca de fasole pastai

ardeii taiati cubulete
rosiile taiate cubulete


la final se adauga
frunze verzi tocate de patrunjel si telina 
 



3 kg fasole pastai, taiata bucati 
1,3-1,5 kg rosii, cubulete
1,5 kg ceapa, pestisori
0,9 kg ardei gras, cubulete
4 foi dafin
frunze de patrunjel si telina verde, tocate

1.   ceapa + 250 ml apa - am fiert cu capac 15 min, amestecand ocazional
2.   + fasolea pastai + 4 foi dafin + 2 lg-te sare - am fiert cu capac ca. 30 min, amestecand ocazional (dar a fost prea mult; si 15 min e de ajuns)
3.   + ardei - am fiert 5 min
4.   + rosiile - am fiert 10 min (5 min cu capac + 5 fara)
5.   + frunze tocate de patrunjel si telina verde - am mai fiert 5 min
6.   la final am gustat si am mai pus  + 1 lg-ta sare 
7.   am pus zacusca fierbinte in borcane fierbinti (tinute cateva minute in cuptorul preincalzit),
am pus capacele curate si uscate, apoi sub paturi sa se racesca treptat.
Mi-au iesit 13 borcane: 9 x 314 ml, 2 x 290 ml, 2x190 ml

Mai jos zacusca facuta de mama cu ulei. Eu nu folosesc, sa fie mai putin calorica.
Si cantitati mai mari.

5 kg fasole verde, taiata bucati
2 1/2 kg rosii, decojite si taiate felii
2 1/2 kg ceapa, taiata solzisori
1 1/2 kg gogosari sau ardei gras
1 litru ulei
foi dafin
sare dupa gust
1 mana patrunjel verde, tocat
1 mana telina frunze , tocata


Se serveste ca atare sau in ciorbe.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu