22 aug. 2011

Muraturi asortate

castraveti
cepe mici
conopida
gogosar
gogonele
varza
4-5 catei usturoi


pe fundul borcanului
1 legatura cimbru si marar
1 ramurica telina frunze
1 lg-ta boabe de piper negru
1-2 buc hrean, taiat bastonase (se pun o parte pe fund, o parte printre legume)
2 ardei iuti rosii, taiati bastonase  (idem)


Solutia de apa cu zahar si otet: (se fierbe ca. 5 min, se toarna fierbinte peste legume)
4 l apa
200 g zahar
100 g sare
200 g otet de vin
3 foi dafin
1 pumn piper negru boabe
1 lg Kapros unguresc (conservant ce contine boabe de mustar) (daca nu se pune, se adauga 1 lg boabe de mustar)


Dupa o vreme va fermenta, cum e normal, si se va scurge din apa afara din borcan (daca folositi celofan si nu capac - de ex. la un borcan cu gura mare la care nu aveti capac). Va trebui sa mai faceti din solutie, sa o fierbeti putin si sa completati peste legume pana le acopera.


Anul asta, 2012, mi-am pus in borcane mai mici. Am adaugat si gogonele. Si ceapa rosie, taiata in sferturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu