8 aug. 2011

Drob de fasole


1 ½ cana fasole fiarta
1 ceapa medie-mare  taiata marunt
1 ardei gras taiat marunt
1 lg ulei
3 lg faina integrala
1 felie paine inmuiata scurt in apa si stoarsa
¼ - ½ lg-ta busuioc uscat
2-3 catei usturoi
¼ - ½ lg-ta sare
½ cana bulion

1. Mixeaza fasolea (eu am folosit blender de mana si am mixat nu foarte fin).
2. Adauga restul ingredientelor si potriveste de sare.
3. Unge o tava cu ulei si pudreaza cu faina. Toarna compozitia. Da la cuptor la foc mic pentru ca. 45 min.
    Serveste ornat cu rosii, ardei, patrunjel si stropeste cu un amestec format din putin ulei, apa, usturoi si verdeata. 

Mi-a iesit crocant pe exterior si moale in interior. A doua zi l-am incalzit cu putina apa si mi-a iesit o pasta pe care am intins-o pe o lipie de secara.


inainte sa il dau la cuptor
Reteta din “Secretele sanatatii”, de Dr. Radu Pop, Farm. Elena Pop, Dr. Cornelia Radulovici, Nadia Pop.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu