8 aug. 2011

Mancare de ciuperci cu cartofi



400 g ciuperci (eu am folosit galbiori), taiate in bucati potrivite
600 g cartofi, taiati in bucati mici
100 ml ulei, 50 ml + 50 ml
200 g ceapa, tocata marunt
30 g bulion de rosii
1 lg-ta sare, 
piper proaspat macinat
2 catei usturoi pisati
verdeata (patrunjel, marar, etc)


1. Caleste ciupercile in 50 ml ulei.
2. Caleste ceapa in 50 ml ulei, adauga cartofii si mai caleste putin impreuna.
3. Adauga bulion de rosii, piper, sare si stinge cu 500 ml apa clocotita.
4. Fierbe pana cand cartofii sunt gata si dupa ce stingi focul adauga ciupercile, usturoiul si verdeata. 


Reteta din "Retetele lui Colea - Preparate din ciuperci"


A doua zi am servit-o amestecata cu bucati de lipie de secara prajita mai bine, sa fie crocanta.

aici am fiert si conopida si mazare




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu