27 aug. 2011

Salata de vinete marocana




1 vanata medie - mare
1 rosie mare coapta, taiata in bucati
1 lg-ta usturoi, tocat
¼ lg-ta chimion macinat
½ lg-ta paprika
1 vrf cutit piper cayenne
sare
suc de lamaie (opt) 
ulei de fl-s presat la rece

1. Prajeste vanata in cuptor la 200 C pana coaja plezneste. (la mine a puscat bine, s-a spart)
2. Lasa sa se raceasca, si apoi indeparteaza coaja. Lasa la scurs cateva min. Taie pulpa cu un cutit de lemn in lungime, apoi in latime, la ca. 1.5 cm distanta.
3. Pune toate ingredientele (mai putin sucul de lamaie si sarea) intr-o tigaie si gateste la foc mediu. Amesteca des pana vanata e moale, gatita bine si lichidul aproape de tot evaporat.
4. Raceste la temperatura camerei, asezoneaza cu sare si suc de lamaie (opt). (eu nu am pus suc de lamaie pt ca era si asa putin acrisor de la rosie)
Serveste pe paine neagra sau cu lipie din faina integrala si cruditati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu