24 aug. 2011

Prajitura rapida cu prune



4 oua
17 lg zahar
9 lg ulei
100 ml  apa
21 lg faina
1 1/2 praf de copt, incorporat  in faina amestecand cu o furculita
prune injumatatite, amestecate cu 1 lg zahar si 1/2 lg-ta scortisoara


1. Preincalzeste cuptorul la foc mediu.
2. Freaca bine cu telul ca. 2 min ouale cu zaharul.
3. Adauga uleiul, laptele.
4. Adauga faina cu praful de copt. Omogenizeaza bine.
5. Toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Aseaza prunele (sau alte fructe) 
     Pune la cuptor, redu focul, si lasa ca. 30 min pana trece de testul scobitorii.


Altadata am facut o prajitura mai mica:
2 oua, 7 1/2  lg zahar, 4 lg ulei, 50 ml apa, 11 lg faina, 1/2 lg-ta (cu varf) praf de copt
Am lasat-o 20 min la cuptor la foc mediu.

Mai jos am facut mai putin blat (cantitatile injumatatite si am folosit apa in loc de lapte)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu