12 aug. 2011

Hribi - reteta rapida

hribi
ceapa, taiata solzisori
patrunjel verde, tocat
sare, piper negru proaspat macinat

1. Caleste hribii la foc iute in putin ulei 2-3 min, adauga ceapa, mai caleste ca. 2 min.
2. Ia de pe foc, sareaza, pipereaza, adauga patrunjelul verde.


aici:
 hribi căliti, fierti simplu in suc propriu, până se evapora apa
(la inceput cu capac, apoi se ia sa se evapore apa)
+ putina sare + putin piper negru (proaspat macinat)
+ usturoi (tocat / pisat)

In cănița portocalie:
salata de vinete cu ceapa + grau kamut + năut fiert
Am servit cu rosii si patrunjel verde.

Hribul crud, cel mai bun!
Părerea mea :-)

aici    hribi   la uscat:
 felii subtiri, insirate pe ață... si lasate pana se usuca bine.
(miroase urat cand se usuca... mai bine in locuri special amenajate :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu