14 aug. 2011

Prajitura cu mere si nuci - de post (vegana)



6 mere potrivite ca marime, razuite fin (o farfurie adanca)
50 ml apa (1 ceasca mica)
50 ml ulei
1 cana nuca macinata                  1 cana = de 200 ml
2 cani faina  integrala
1 cana zahar
2 lg-te bicarbonat de sodiu
1 lg-ta scortisoara
coaja de lamaie dupa gust (eu am folosit de la 1 lamaie mica)


Umplutura: 


Crema de nuci
10 lg nuca macinata 
2 lg germeni de grau (opt) 
coaja de lamaie
miere, cat sa iasa o crema mai tare


1. Preincalzeste la foc mare cuptorul. Unge cu ulei si pudreaza cu faina o tava mai mica de copt.
2. Amesteca cu o furculita ingredientele uscate intr-un bol, apoi adauga merele razalite, apa si uleiul. Omogenizeaza amestecand cu o lingura. 
3. Toarna in tava (tava mea era ceva mai mare asa ca am intins aluatul pe 3/4 din ea). 
Da la cuptor la foc iute pt 10 min, apoi redu focul si mai lasa pana prajitura trece testul scobitorii. (eu am mai lasat ca. 25 min dupa ce am redus focul la minim)
4. Cand e racita, taie pe 1/2  si intinde crema de nuci. Presara mult zahar pudra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu