21 iun. 2011

Supa de dovleac placintar si cartof dulce


1 dovleac placintar, taiat cubulete                 
1 cartof dulce, taiat cubulete                         
2 morcovi, taiati felii                                      
1 bulb fenicul, taiat                                        
6 salote, taiate felii                                         
1 cub vegetal
1 catel usturoi, taiat
4 linguri patrunjel proaspat
1 legatura ridichi, taiate
4-6 linguri seminte dovleac (optional)



1.   Aduceti o oala mare plina pe jumatate cu apa la fierbere. Adaugati dovleacul, cartoful, morcovii, feniculul, salotele si cubul.
2.      Aduceti la fierbere, reduceti focul si fierbeti 10-12 minute.
3.      Luati de pe foc si adaugati usturoiul.
4.      Lasati sa se racoreasca, apoi strecurati legumele.
5.      Puneti ½ din legume in supa si mixati.
6.      Reincalziti supa adaugand legume daca se vrea.
7.      Puneti in farfurii calde si serviti cu patrunjel, ridichi si seminte de dovleac.