10 oct. 2011

Prajitura cu prune (din faina de secara si fulgi de ovaz)

(4 bucati)
7-8 prune, injumatatite si amestecate cu 1 lg-ta zahar si 1/4 lg-ta scortisoara
1 ou mediu/mare
3 lg zahar brun
1 1/2 lg ulei
25 ml apa
4 lg faina de secara integrala mai mult rase decat cu varf
1 lg fulgi de ovaz maruntiti bine (eventual da scurt prin rasnita electrica)
1/4 lg-ta praf de copt (amestecat cu faina de secara)
1-2 lg stafide

1. Preincalzeste cuptorul la 160-180 C (foc mic- mediu).
2. Freaca cu un tel oul cu zaharul pana se mai deschide putin la culoare. 
3. Adauga uleiul si apa, amesteca.
4. Adauga faina si fulgii, amesteca, apoi stafidele, amesteca. Trebuie sa fie destul de moale.
5. Toarna intr-o forma mica, unsa cu ulei si presarata cu faina. (eu am folosit forma de silicon -  e buna, nu trebuie unsa). Presara prunele.
6.  Da la cuptor pt ca. 20 min, pana trece de testul scobitorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu