4 dec. 2011

Spanac din borcan pregatit rapid

Am cumparat sa vad cum e spanacul din borcan, dar il recomand pe cel congelat. E mai sanatos din ce am auzit. 
Si mai sanatos e cel proaspat, calit in putin ulei in tigaie cu capac, pana se vestejeste, 
sau fiert in apa cateva secunde sau fiert la abur, tot scurt.
Sau il dati prin storcatorul de fructe cu morcovi si telina. 
Sau daca e tanar, frunze proaspete in salate.
vezi si alte retete cu spanac (vezi aici si aici si aici )
ceapa ( tocata fin)
spanac 
usturoi pisat
sare

Calesc ceapa in putin ulei si putin apa, la foc mic, 2-3 min. 
Adaug spanacul si sarea. 
Iau de pe foc si adaug usturoiul.
Am servit cu ou, prajit in tigaie de teflon fara ulei, si  avocado, ridiche si rosie deshidratata (legumele stropite cu zeama de lamaie).


Spanac din borcan + usturoi + mustar + zeama de lamaie