1 dec. 2011

Mancare iute de fasole rosie cu grau integral


1 ceapa medie, tocata
1 ardei mai mic, gras rosu sau kapia 
coriandru macinat (putin), chimen macinat (putin), cimbru, foaie dafin,
piper negru proaspat macinat, 
un varf cutit piper cayenne (sau fulgi chili)
2-3 lg-te pasta tomate, dizolvata in 300 ml apa
1 conserva fasole rosie, clatita si scursa

1. Caleste la foc mic in 1 lg ulei si 1 lg-ta apa, legumele, ca 2 min.
2. Adauga condimentele (fara piper si piper cayenne) si sucul de rosii. Fierbe ca. 7 min.
3. Adauga piperul negru si piperul cayenne si mai fierbe ca. 3 min. 
4. Adauga fasolea si mai fierbe 1 min.
    
Am servit cu grau integral fiert, peste care am presarat putina sare si zeama de lamaie, cu patrunjel verde si masline naturale.


aici mi-am pus la servici, cu Dinamita de ceapa (vezi reteta   aici)