12 sept. 2011

Lipie cu faina de naut



Lipie
(2 portii)
3 lg faina de naut (linguri cu varf)
5 lg faina integrala de grau (idem)
1/4 lg-ta coriandru macinat
1/4 seminte de chimion intregi / chimion macinat
putin chili macinat
1 priza sare
1 lg-ta ulei de fl-s presat la rece
50 ml apa

1. Amesteca cu o furculita ingredientele uscate.
2. Adauga uleiul si apa si amesteca cu furculita pana se incorporeaza faina. Framanta apoi cu mainile. Imparte aluatul in 2.
3. Intinde cat mai subtire pe o suprafata presarata cu faina. Scutura lipia de faina in exces si pune in tigaia de teflon incinsa. Coace pe ambele parti pana apar pete maronii.

Unge lipia cu Pasta de fasole sau, ca in poza, Orez brun amestecat cu Sos de rosii
si,.. sa nu lipseasca legume, cruditati  (aici ceapa si ardei verde).
Am servit cu masline naturale si rosii proaspete.

Vezi si Lipie de secara cu pasta de fasole

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu