8 apr. 2013

Prepararea urzicii

Spalare: inainte de a gati urzica, trebuie spalata in 2-3 ape:
se invarte de cateva ori in vasul plin cu apa,
apoi se ia cu mana (cu manusi de menaj ca inteapa)
si se pune in alt vas.
Se repeta de 1-2  pana e destul de curata apa.

Fierbere: eu pun pe foc un vas cu 0,5 cm de apa pe fund
si ca. 250 ml apa in fierbator;
torn urzica in vas, pun capacul si las sa fiarba putina apa de pe fund;
 cand da in clocot apa din fierbator,
o torn peste urzica in vas
si mai fierb 1-2 min, amestecand 1 data.

Ceai de urzica: dupa ce a fiert scurt, o iau cu o furculita si o pun in sita;
nu arunc apa in care a fiert, ci o beau ca ceai diuretic si detoxifiant;
din urzica pregatesc diverese cu diverse (vezi aici si aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu