9 sept. 2012

Zacusca de fasole boabe crude

am masurat in vas gradat
fasole boabe pana la 850 ml
am fiert-o separat in apa sarata
1 kg ceapa, pestisori
1,5 kg gogosari rosii, felii
0,5 l apa
- le-am fiert ca. 35 min cu capac,
amestecand ocazional -

+ 500 ml bulion
4 foi dafin
piper negru macinat
2 lg-te sare pt muraturi
- am mai fiert fara capac 30 min,
amestecand ocazional -
+ fasolea fiarta
- am mai fiert 15 min fara capac,  amestecand des
si inca 15 min cu capac
Am gustat si am mai pus piper cu 5 minute inainte sa fie gata.



Am pus in borcane fierbinti (tinute cateva minute in cuptorul preincalzit)
si apoi le-am racit treptat sub paturi.
Mi-au iesit 9 borcane de ca. 314 ml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu