6 sept. 2012

Mustar de casa

pe paine graham prajita am intins un strat fin de mustar
si am presarat chimen macinat si seminte de susan crude


Am gasit o reteta in franceza; am facut mai simplu, fara miere.
50 g boabe mustar, macinate in rasnita electrica
1 lg-ta sare
20 ml otet de vin 9 %
50 ml apa
Le-am amestecat toate, am gustat, e foarte intepator gustul imediat.
Scade treptat iuteala in urmatoarele zile daca se lasa la temp camerei.
Am pus capacul si am  lasat la temp camerei  pana joi (eu duminica seara am facut ), deci
vreo 4 zile (intre timp am gustat in fiecare zi).
Cum imi place mai iute am pus borcanasul in frigider dupa 4 zile.
In frigider gustul ramane la fel o perioada mai lunga, luni de zile.
Daca vroiam mai putin iute, mai lasam afara.
A iesit bun, dar se poate imbunatati reteta.

Eventual mai putina sare ( a iesti cam sarat) si mai mult lichid (apa, otet) sa fie mai moale, 
pt ca se cam intareste in timp.

aici am macinat mai fin boabele de mustar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu