24 mar. 2013

Cartofi cu spanac

pun cartofii la aburi; cand sunt gata,
pun spanacul si mai las scurt pana se veştejesc frunzele
pun in farfurie, las sa se racoreasca putin
+ putina sare, mustar, otet vin alb, ulei  presat la rece
 
aici cartofii fierti la aburi;
spanacul in tigaie cu capac (doar spanac spalat) lasat sa se veştejeasca putin
+ hrean taiat fin, sare, otet mere, ulei fl-s presat la rece 

Cartof prajit in putin ulei cu capac,
la final presarat rozmarin uscat macinat.
Luat cartoful si pus spanacul la calit scurt, tot cu capac.
Feliile de cartof unse cu mustar.

Am servit cu paine neagra, ceapa rosie si sem. de dovleac crude.
in tigaie:
putina apa (1-2 lg) + spanac
- fierb putin pana se vestejesc frunzele,
le pun pe platou si le toc
in aceeasi tigaie:
putin ulei + garam masala - calesc 20 sec
+ cartof copt (cubulete) - mai calesc 10 sec
+ spanacul - amestec; iau de pe foc
Am servit cu Dinamita ( vezi aici)

in wok: ulei, cartofi (feliute subtiri) - calesc cateva min, amestecand continuu,
+ ceapa + ciuperci + condimente (fulgi de chili + usturoi tocat)
- calesc cateva min + spanac - calesc pana se ofilesc frunzele
In farfurie: zeama lamaie + ceapa verde + ridiche.
E bun cu muraturi.

- in oala pentru fiert la aburi: am fiert cartofii.
- cand erau aproape gata + spanac - am mai lasat 2 min
- am lasat in bol sa se racoreasca putin
+ ceapa verde + avocado + sare + otet + putina lamaie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu