5 ian. 2012

Pasta de fasole

in mixer: 4-5 lg fasole alba boabe fiarta
1 fir subtire usturoi verde
1 fir subtire ceapa verde
marar 
proaspat, tocat mare
putina sare
1 lg ulei de fl-s presat la rece
putina apa, daca e necesarAm servit pe felie de telina prajita,
 deasupra boabe de grau spelta fierte,
cu suc de rosii in paharel.
fasole boabe fiarta, mustar, usturoi,
chimen macinat, piper, chili praf, drojdie (uscata, inactiva),
putina apa

Am servit pe paine neagra cu varza murata.
fasole boabe fiarta, orz fiert, mustar, usturoi, drojdie (uscata, inactiva),
seminte de in macinate, putina sare, putina apa - mix.

Am turnat ulei de fl-s presat la rece si am servit cu gogonele murate.
2 cani fasole alba, fiarta cu foaie de dafin
1-2 catei usturoi, presati
3-4 lg patrunjel verde, tocat
4-5 lg ulei de fl-s presat la rece
½ lg-ta sare
piper negru proaspat macinat

Se fac o pasta cu blenderul de mana. 
Se mai adauga apa sau din lichidul in care a fiert fasolea, in functie de consistenta dorita.

Am servit-o si pe mamaliga, 
cu sos de rosii (ceapa calita, condimente uscate, rosii - fierte 5-7 min), 
cu verdeturi  si masline naturale langa.

fasole boabe (fiarta, fierbinte) + leurda + patrunjel verde
+ putina sare + ulei de fl-s presat la rece
- am mixat cu blenderul de mana



Am servit-o intinsa pe paine neagra prajita,
cu masline, ridichi si zeama de pe castraveti murati.